LEDIG STILLING:

Hydro søkjer innkjøpssjef

Procurement Manager / Innkjøpssjef

Vil du være med på å forme en bærekraftig fremtid?

Med sine 30 000 ansatte verden over og sin tilstedeværelse i en rekke markeder for aluminium, metallgjenvinning og fornybar energi besitter Hydro unik innsikt, kunnskap og kompetanse.

Vi har en stolt historie og ønsker å være ledende i arbeidet med å skape en bærekraftig fremtid ved å utvikle naturressurser til innovative produkter og løsninger. Det er alle våre dyktige medarbeidere som er vår viktigste suksessfaktor.

Klikk her for å utforske vår verden og kjernen i vår virksomhet.

Siden 1905 har Hydro utviklet naturressurser til verdifulle produkter for mennesker og virksomheter, med fokus på trygge og gode arbeidsplasser for våre 30 000 ansatte på flere enn 140 steder i verden.

Hydro skal være ledende i arbeidet med å utforme en bærekraftig fremtid og ønsker å skape mer livskraftige samfunn gjennom nyskapende og effektiv utvikling av naturressurser til løsninger og produkter som betyr noe.

Hydro Årdal ligger i Årdal Kommune, innerst i Sognefjorden. Her ligger inngangsporten til Vest-Jotunheimen, med tilgang til ville og vakre Utladalen og stortoppene i Hurrungane. Hydro Årdal har omkring 640 ansatte, og består av karbonfabrikk, elektrolyseanlegg og støperi. I tillegg har Hydro senter for teknologiutvikling innen anodeproduksjon og elektrolyse lokalisert i Årdal. 

Hydro Årdal produserer mer enn 200.000 årstonn aluminium, og leverer til et marked med stor etterspørsel fra blant annet bilindustrien. Vi jobber med kontinuerlig utvikling av organisasjonen for å møte framtidige utfordringer, noe som krever personell med høy kompetanse.

Forsyningsenheten er ansvarlig for oppfølging av lokale leverandører og innkjøpsavtaler i tillegg til investeringsprosjekter ved Hydro Årdal. Sentrallager er også en del av Forsyningsenheten. Det er etablert et godt koordinert samarbeid mellom de ulike fabrikkene og Strategisk forsyning i Hydro.

Vi søker nå etter Procurement Manager / Innkjøpssjef.

Stillingen rapporterer til fabrikksjef, og vil være en del av fabrikkens ledergruppe, der Hydro Årdal sine strategiplaner videreutvikles. Lønnsomhet og bærekraft er viktige strategiske fokusområder.

Forsyningsområdet er i endring innen teknologiutvikling og automatisering, samt oppfølging av leverandørmarkedet knyttet til bærekraft. Som Innkjøpssjef vil du bli sterkt involvert i lokale kommersielle forhold, og du vil styre forsyningskjeden i samspill med ledergruppen og produksjonsenhetene.

Ansvarsområde vil blant annet være:

 • Sterkt fokus på HMS-arbeid, herunder bærekraft og etikk
 • Følge opp lokalt og nasjonalt leverandørmarked, som revisjoner, kontraktsforhandlinger, forbedringsarbeid, klager og reklamasjoner
 • Ansvar for utarbeidelse av mål og strategi, samt oppfølging av disse
 • Motivere og utvikle Enheten sine ansatte, samt utvikle kompetanse og kapabilitet
 • Være en pådriver innen standardiserings- og forbedringsarbeid
 • Være Hydro Årdal sin representant inn mot «Strategisk forsyning» i Hydro, og sikre god dialog og tett samarbeid med øvrige innkjøpssjefer

Kvalifikasjoner

 • Relevant utdannelse på høyskole/universitetsnivå
 • Erfaring fra innkjøp, kommersielle aktiviteter og forhandlinger
 • Ledererfaring er en fordel
 • Beherske norsk og engelsk, muntlig og skriftlig
 • Systematisk og målrettet arbeidsstil med evne til å skape resultater
 • Evne til å gjennomføre endringer og forbedringer
 • Evne, lojalitet og holdninger til å utføre jobben i tråd med gjeldende standarder og Hydros verdier

Vi ser etter deg med gode kommunikasjonsevner og en sterk relasjonsbygger. Du må arbeide selvstendig, men samtidig fungere godt i team. Du må også være strategisk og helhetstenkende med god forretningsforståelse.

Annen informasjonVi ber deg vennligst legge ved et søknadsbrev og kopi av relevante vitnemål, karakterutskrifter med din søknad. Vi aksepterer kun elektroniske søknader. Søknadsbrev og CV mottas ikke på e-post.

I rekrutteringsprosessen benytter vi SEMAC bakgrunnssjekk.

Søknadsfrist: 22.05.2022

Hvis du har spørsmål kan du kontakte:

HR Business Partner: Geir Nordnes, Mobil: (Norway +47) 90126032

Rekrutterer: Bodil Madslien, Mobil: (Norway +47) 41617458

Powered by Labrador CMS